Blød mod huden, god for miljøet

Vi kender nok alle til, at noget tøj er skønt at have på, mens andet kradser eller er ubehageligt mod huden. Det er altid vigtigt at overveje, hvad man tager på, men særligt skal man tænke over, hvad man giver babyer på kroppen. Spædbørns hud er ekstra fin og sart og kan godt blive irriteret af nogle materialer og kemikalier.

Tyske Pure Pure er gået til kamp mod kradsende tøj og kemikalier, og har lanceret deres baby- og børnetøjsmærke med en vision om at skabe tøj med respekt for både natur og mennesker, og med et ønske om at køre en produktion, der er bæredygtig og til mindst mulig gene for naturen. Alt tøj fra Pure Pure er produceret indenfor Europa med gode forhold for arbejderne, og ikke mindst består alt tøjet af naturfibre som uld, bomuld og silke.

 

Uld har den gode egenskab at den er åndbar, fleksibel og temperaturregulerende, så den ikke føles kold eller våd, selv i fugtigt vejr, og samtidig ikke ”kvæler” barnet ved at være for tæt. De lækre, bløde luffer og futter i uldfleece er gode eksempler på Pure Pure uldtøj, og holder både hænder og fødder varme i al slags vejr.
Kølende solhatte med skygge og legionærslag i nakken i ren bomuld holder hovedet koldt og ansigtet i skygge på varme sommerdage.
Og er man på jagt efter det blødeste af det blødeste, er det en blanding af uld og silke, man skal have fat i. Pure Pure fører en serie af smukke babyhuer og heldragter i denne blanding, der har både silkens styrke og blødhed og uldens varme, fleksible og bløde egenskaber.

 

Tøjet fra Pure Pure er lavet af GOTS-certificerede, økologiske fibre, som er gode for både hud og miljø. Med det kolde vejr lige om hjørnet er det værd at overveje om familiens vanter, huer, tørklæder og futter skal være fra Pure Pure, som desuden fører lækre heldragter og jakker til babyer.

Astrid Madsen