Kulfiber plader – hvad kan du bruge dem til?

Lad os lige se på hvad en kulfiberplade egentlig er. Helt enkelt er kulfiber et materiale der er lavet af fiber fra kul. Og det egner sig godt brug i komposit.

Kulfiber er et stærkt materiale og det bruges typisk i sammenhænge hvor du ønsker høj styrke og stivhed i forhold til vægt. Derfor er det et ideelt materiale indenfor luftfart.

Cykler af kulfiber

Jo, den er god nok. Men du kender det sikkert bedre under navnet carbon. Du kan få et cykelstel i carbon. Det er en fordel hvis du ønsker en meget let cykel. De fleste professionelle cykler er lavet i carbon.

Det er nemt at arbejde med carbon fordi der er meget fleksibelt. Det betyder at der er flere muligheder for design uden at gå på kompromis med holdbarhed. Almindelige cykler har det også med at ruste, men det gør carbon ikke.

Robust materiale

Kulfiber er i familie med kul og diamanter i sin rå form. Det viser kulfibers fleksibilitet og hårdhed bedst i naturen.

Kulfibermåtter kan bruges til mange forskellige ting. De er gode til afstivning af emner. Du påfører dem med epoxy, ligesom glasfiberplader. Kulfiber er et fleksibelt materiale, så du kan også få kulfiber strømper eller kulfibertape.

Strømpen er god til at afstive rørformede emner, og kulfiber tape har allerede lim så du kun skal påføre tapen hvor der er behov.

Modelfly og droner

Kulfiberplader er også populære at bruge til modelfly og droner. Du kan skære stort set alle dele til fly og droner af pladerne.

Du kan også afstive vingerne med tynde kulfibermåtter. Bare påfør epoxy og klister kulfiber fast bagefter. Det er nemt at forme efter emnet.

Plader og måtter kan du købe hos HF Industri og Marine. Her er måtter i flere tykkelser.


admin