Hvor god er du til at vælge rengøringsmidler?

Det kan være lidt af en jungle at finde det rigtige rengøringsmiddel. Når du skanner hylden med rengøring i byggemarkedet eller supermarkedet, så vil du opdage at udvalget er ualmindeligt stort.

Generelt kan du nå rigtig langt med en flaske opvaskemiddel, men det er ikke altid tilstrækkeligt når du har specielle opgaver.

Skabet med rengøringsmidler kan hurtigt blive fyldt med midler du kun bruger en enkelt gang. Derefter samler det støv i nogle år før du smide det ud.

Hvad har du egentlig brug for?

Til let daglig rengøring i hjemmet får du sjældent brug for andet end almindelig opvaskemiddel. Men der er et hav af små opgaver som kræver særlige midler.

For eksempel når du skal fjerne kalk fra bad eller elkedel. Eller måske har du en altan med træ der kræver en særlig sæbe. Måske har du hvide trægulve som er særligt sarte.

Opgaver der kræver særlige midler

I hjemmet er det sjældent at du skal bruge ret meget af gangen. I virksomheder kan det bedre betale sig at købe særlige midler.

Hos Nowas er der ikke mindre end 24 kategorier af forskellige rengøringsmidler. Der er midler til afkalkning, bilen, grafitti, grundrengøring, desinfektion, møbler og mange flere. Inden for hver kategori er der midler alt efter hvilket materiale du vil rengøre.

Sådan vælger du

Start med at finde ud af hvad du skal gøre rent. Overvej om det er noget du kun skal gøre en enkelt gang eller om det er noget du ofte får brug for.

De midler du ofte får brug for bør du gemme. De andre smider du ud når du er færdig. Specielle rengøringsmidler bør du investere i når det er særligt følsomme materialer eller maskiner du skal gøre rent. For eksempel gulve eller møbler som kræver særlig pleje.


admin