Sådan fodrer du hestene

Det er meget forskelligt hvordan dyr indtager deres mad. Nogle gange er det nærliggende at antage at dyr spiser ligesom vi selv gør. Men det gør de ikke.

Heste spiser græs fra jorden i 18 ud af døgnets 24 timer. Din udfordring er at skabe så naturlige forhold som muligt. Derfor skal hestene helst gå på græs så meget som muligt.

Når hestene spiser i stalden

Hestene kan ikke altid gå på græs. I hele vinterperioden er vejret ikke til at hestene kan finde mad ude. Så om vinteren står hestene typisk i en stald. I stalden skal hestene have deres føde så tæt ved gulvet som muligt.

Og den skal have hyppig adgang til foder. Hestens fordøjelse har bedst af at spiser lidt flere gange om dagen.

Hestene må ikke spise for meget

Hestene må ikke få mere mad end de har brug for. De skal have mad der svarer til deres forbrænding. Hvis den forbrænder meget som arbejds- eller væddeløbshest, så har den brug for mere mad end hobbyhesten der kun rider stille ture en gang i mellem.

Husk at føre kontrol med hestenes helbred for at sikre en god sammensætning af kosten. Find ud af om de får den mængde mad de har brug for.

Græs er vigtig næring

Heste spiser mest græs og hø. De kan også få havre og lidt majs. Men lad være med at putte for meget korn i foderet. Det belaster tarmen mere end græs. Hestene er ikke så gode til at fordøje korn.

Brug fodervogne når du giver hestene mad. Det er lettere at arbejde med en fodervogn og den er let at gøre ren. God hygiejne omkring maden er lige så vigtig for heste som det er for mennesker. Du kan købe fodervogne hos Midtjyden Staldinventar.

admin