Undervisningsmaterialer i en superhøj kvalitet – det synes brugerne i hvert fald selv

Når man laver undervisningsmaterialer, er det vigtigt, at man altid har målgruppen for øje. Hvis man mister dem af syne, kommer man hurtigt til at lave nogle bøger, der ikke passer til de børn, der skal bruge dem. Så synes de ikke, at det er sjovt. Selvom børn selvfølgelig ikke altid synes, at det er sjovt at gå i skole og at lære, bliver det langt nemmere, når de gør det meste af tiden. 

Hos Specialpædagogisk Forlag tænker de altid på børnene i forhold til de bøger, de udgiver. Faktisk er der som regel børn, der er med til at udvikle bøgerne, så de bliver lavet særligt til dem. Derudover er der også fagpersoner som lærere, specialpædagoger, talepædagoger og mange flere. 

Et godt sted for jer at købe bøger fra forlaget er på webshoppen abcleg.dk. De har et stort udvalg af bøger derfra, og I kan derfor nemt finde de bøger, som I skal bruge. Udover bøger fra Specialpædagogisk Forlag sælger de også forskellige former for legetøj, der kan være med til at lære børn om tal, bogstaver, ord og meget mere. 

I kan for eksempel få et smart gulvtæppe med alfabetet på, der er perfekt til at have liggende i de mindre klasser, hvor de stadig er ved at lære bogstaverne. Det er perfekt for dem at kunne lege på tæppet i frikvaret, og at I kan bruge det som en del af undervisningen. Det kan hjælpe børnene til hurtigere at blive fortrolige med sproget. 

Der er også en række opgaver til dem, der er ved at lære at læse. Det kan for eksempel være bøger, hvor der er en kort tekst, som eleven skal læse. Bagefter skal han eller hun svare på spørgsmål til tekstens indhold. Det er med til at sikre, at eleven har forstået teksten som en helhed. 

Emilie Jacobsen