Skab en bæredygtig jul med et pottetræ

Savner du en mere bæredygtig løsning på at skabe julehygge i dit hjem uden at skulle fælde et grantræ? Med et pottetræ, der kan udplantes til foråret, har du mulighed for at skabe den perfekte og atmosfæriske julestemning, alle ønsker sig i den magiske julemåned. Ved at holde rodnettet fugtigt kan du have træet stående indendørs omkring jul og plante det ud i haven på ny, når julen er ved at være ovre. Det er en fantastisk mulighed for at bevare træets videre liv uden at gå på kompromis med den helt særlige julehygge, der har cirkuleret om det smukke grantræ i mange generationer.

Hvor finder jeg et pottetræ?

På adskillelige planteskoler rundt i hele landet er der rig mulighed for at gå på opdagelse i et stort udvalg af nordmannsgran i potter, som du kan plante rundt omkring i haven i starten af foråret. Du kan også vælge at lade træet stå indenfor eller på altanen, så længe du husker at vande og gøde en gang imellem – præcis som det gælder med dine andre husplanter.

Sådan overlever pottetræer

Langt de fleste pottetræer håndteres med nænsomhed af forhandlere, idet de eksempelvis ikke må udsættes for alt for voldsomt skiftende temperaturer eller stød under transport. De sorteres typisk også efter udseende, så man er sikret det smukkeste træ, der kan pryde i boligen eller haven.  

Nyd duften af grantræ Det særlige ved at investere i et pottetræ er, at friskheden og duften bevares på bedst mulig vis – i modsætning til fællede træer, der sættes i en juletræsfod med det samme. På denne måde er du sikret, at den fantastiske duft af gran holder lang tid frem og ikke kun de få dage, julen varer. Et pottetræ kan i sandhed være med til at gøre julen ekstra magisk.

admin