Sikr, at dine grise er klar til slagtning

Der er rigtig meget at holde styr på, når man har en grisefarm, hvor alle grise skal måles, vejes og vurderes. Der findes dog mange forskellige værktøjer, som gør det nemt for dig at sikre dig, at grisene udvikler sig rigtigt.

Simpel grisevægt til mindre forbrug

Søger du en simpel grisevægt, som blot skal måle enkelte grise, kan du nemt finde dette. Hvad end du ønsker at finde slagtevægten, eller du gerne vil sikre dig, at avlen foregår optimalt med smågrise af den helt rigtige størrelse, kan du finde en grisevægt til formålet.

Denne løsning egner sig også godt til, hvis du selv slagter grise til eget forbrug og ikke ønsker at investere i en helt stor maskine, der skal kunne måle og veje flere grise samtidig.

Større farm med store krav?

Hvis du sælger engros og skipper mange grise afsted samtidig eller af andre årsager har brug for en grisevægt, der kan tage flere grise på én gang, så er dette bestemt også en mulighed.

Disse grisevægte koster som udgangspunkt mere, men hvis det er vigtigt for både leverandør og forhandler at kende den eksakte vægt, er det et must-have produkt, du er nødt til at investere i.

Digitalt eller analog måling

Du har faktisk også flere muligheder, når det kommer til selve teknikken bag vægtmålingen. Du kan få det vist digitalt, eller du kan gøre som i de gode gamle dage og få det vist analogt.

Vælger du den digitale løsning, skal du ikke frygte, at fugt og andet møg kan ødelægge målingen, da disse maskiner er specifikt produceret til staldforhold. Det er dog helt op til dig i sidste ende.

admin