Sådan får du den bedste nats søvn

Søvn er afgørende for vores velbefindende, og vi bruger cirka en tredjedel af vores liv i sengen. Hvis din søvn ikke er god, så sover du som en selvfølge dårligt, men endnu værre er det, at dagen efter også bliver ødelagt. Folk med søvnproblemer har det værre end så mange andre, og hvis du gerne vil undgå, at det bliver dig, så læs med her.

Sov på godt skum

Første trick, og måske også det mest åbenlyse, er at sikre, at man ligger på det korrekte underlag, når man sover. Her findes der et væld af forskellige muligheder, og du er ikke låst på én løsning. Men vi anbefaler blandt andet en skummadras af den helt rigtige økologiske kvalitet, fordi det kan gøre noget godt for dig om natten.

Vigtigst er det bare, at spændstigheden er god, og at madrassen er tilpas svedabsorberende, fordi det er to grunde til, at du sover dårligt.

Sov med mørklægningsgardiner

Belysning kan, særligt om sommeren, være et problem for mange, da vi i de forskellige stadier af vores søvn er mere tilbøjelige til at vågne op. Hvis du sover et sted, hvor du er særligt eksponeret for lys, kan det være en af grundene til, at du sover dårligt og måske ikke så tungt, som du ville.

Sovepiller i sidste ende

Hvis intet andet virker, så findes der sovepiller, som kan hjælpe dig i søvn. Husk dog altid at konsultere din læge for at bekræfte, at det er det, du mangler, da der som med de fleste piller kan opstå nogle langsigtede udfordringer.

admin