0

Kalvehytter er det nye sort

Noget, der har vundet stort indpas inden for de seneste år inden for landbrug, er brugen af kalvehytter til sine kalve. Kalvehytter er et alternativ til at have kalve gående inden for i en stald, og med kalvehytterne går kalvene i stedet udenfor. 

At det er blevet så populært at gøre brug af kalvehytter frem for at have kalvene gående inden for, kommer ikke som nogen overraskelse, når man kigger på alle de fordele, der er forbundet hermed.

Fordele ved kalvehytter

Blandt de mange fordele, der er ved kalvehytter, er der især én, der er værd at fremhæve. Denne fordel er nemlig, at kalvehytterne er med til at sikre bedre sundhed og vækst hos kalvene. Dermed lever kalvene altså ikke blot bedre og er mere raske i kalvehytterne, men de vokser også hurtigere, end hvis de gik indenfor. Desuden sikrer kalvehytterne også, at kalvene lever i et godt miljø, hvormed de har det rigtig godt, når de står i kalvehytterne.

Dog skal man også være opmærksom på det arbejde, der følger med at have kalvehytter. Det kræver god rengøring af hytterne, når man har haft kalve heri, da det sikrer god hygiejne og godt miljø for de næste kalve, der skal stå heri. Dette kan være træls i de kolde vintermåneder, men her kan det igen være godt at huske på alle de fordele, der er forbundet med kalvehytterne.

Så har du overvejet at skifte stalden ud med kalvehytter, så kan det altså være en god idé. Fordelene, der er forbundet hermed, handler primært om kalvenes velvære, og det er nok i sig selv til, at man vælger kalvehytter til sine kalve frem for, at de skal gå i en stald.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *