Guide til erhvervsleasing

Erhvervsleasing er ganske enkelt. Det betyder bare at en virksomhed vælger at leje en bil igennem et leasingselskab i stedet for at købe den selv. Det kan der både være fordele og ulemper i. Derfor findes der forskellige typer erhvervsleasing.

Den største fordel er at virksomheden ikke binder et stort beløb i en bil, men får et overskueligt budget med faste månedlige udgifter. En leaset bil vil typisk indgå i driftsbudgettet.

Andre typer leasing

En virksomhed kan også vælge at lade bilen blive finansieret gennem leasingselskabet. Det svarer til at få et lån og de månedlige udgifter vil være afdrag på lånet til bilen.

Den store fordel for virksomheden er at sådan en aftale vil indgå i regnskabet som et aktiv. Det vil have nogle skattemæssige fordele. Den finansielle løsning virker billigere, men kan have en del uforudsete udgifter for virksomheden der selv står for driften.

Hvilken løsning er bedst til din virksomhed?

Dig der er soloselvstændig og har brug for en bil at køre ud til kunder i, har et andet behov en store og mellemstore virksomheder. Hvis du er alene eller kun er en meget lille virksomhed, så er det bedste at vælge en løsning hvor du har mindst mulige bekymringer.

Du har ikke brug for at tage stilling til driften af bilen. Du har brug for en bil der kan transportere dig fra A til B. Og hvis den ikke virker skal du kunne bytte den uden at spekulere mere over det.

De lidt større virksomheder

Store og mellemstore virksomheder med et stort budget kan have fordele ved at vælge finansierede løsninger. De er vante til at håndtere drift og har en afdeling til at varetage der praktiske. En finansieret løsning indgår i regnskabet som et aktiv i firmaet.Læs mere om erhvervsleasing hos AgiLease.

admin