Guide: Gode tips til dig, der skal købe båd

At købe båd er en stor og forhåbentlig velovervejet beslutning, da det ikke er en billig investering, som samtidig kræver en masse vedligehold. Vi har her samlet de bedste råd til dig, som skal ud at investere i en båd for første gang.

Har du styr på materialet?

En båd kan komme i flere forskellige materialer. Nogle materialer er mere praktiske, mens andre fokuserer på æstetikken. Nogle foretrækker træ, fordi det er et old school materiale, som kan komme til at se rigtig pænt ud. Træ kræver dog meget vedligehold, og derfor foretrækker mange kulfiber, som ikke behøves den samme mængde opmærksomhed. Kulfiber er også et utroligt stærkt materiale, som holder godt, selvom båden er udsat for meget vand og fugt.

Redningsudstyr?

Det kan være, du har en stor båd, hvor du har plads til en oppustelig redningsbåd, men du skal under alle omstændigheder have nok redningsveste til alle personer på båden. En båd kæntrer typisk på grund af dårligt vejr, og selvom det lyder simpelt bare at holde sig oven vande, indtil hjælpen er kommet, vil vind og strøm komme til at påvirke denne evne kraftigt. Du skal have redningsveste, og det kan kun gå for langsomt med at købe dem hjem.

Hvor står den om vinteren?

En båd skal opbevares i mange måneder på land hvert år, og det kræver en god beskyttelse. Både fra ubudne gæster, men også fra vind og vejr, som virkelig kan gå ind ødelægge de pæne overflader. Her har du brug for beskyttelse, men hvor mange tyr til en presenning, bør du i stedet bruge krympeplast, som dækker enheden meget bedre ind uden risiko for, at den flyver af. Brug en varmepistol til at varme plasten, og så krymper den om enheden. Det er ganske nemt at tage af igen.

En fast partner til alt udstyr

Vi anbefaler, at man finder en fast og god partner til alt ens udstyr, som man skal bruge på båden. Der findes eksperter derude, som udelukkende fokuserer på udstyr til marine, som også kan guide til de bedste valg. Jo mere nicheviden, jo bedre er det for dig, der står med din helt særlige båd. God vind med din båd!

admin