Fuglehuse og foderbræt kan tiltrække flere fugle til haven

Hvis du holder af at se på de små fugle i haven, der spiser, synger og lever deres liv, er det en god ide, at du anskaffer dig nogle fuglehuse og foderbrætter til haven. Det er med til at gøre, at du kan tiltrække endnu flere fugle – og dermed få endnu mere at kigge på. For mange fugleentusiaster er det at kigge på fugle mindst lige så spændende som at se TV. Det er derfor slet ikke en dårlig investering for dig at købe et fuglehus og et foderbræt, hvis du tror, at du vil have det på samme måde. 

Et godt sted for dig at købe fuglehuse og foderbræt er på webshoppen pindhus.dk. De har et stort udvalg af forskellige former for foderbrætter og fugle, hvilket vil gøre det nemt for dig at finde de helt rigtige. Du kan vælge mellem mange forskellige stilarter. Nogle er lavet, så de ligner rigtige små huse. Andre er lavet i for eksempel klar plast og er meget moderne i deres udtryk. Fælles for dem er, at de er lavet, så de kan holde til vind og vejr, når de skal hænge ude hele året. 

Hvis du vil starte med at anskaffe enten et foderbræt eller et fuglehus, er det en god ide, at du sætter dig ind i, hvad de forskellige former for huse kan. Et foderbræt er et bræt, hvor fuglene kommer for at spise. Når der ligger et tykt lag sne, eller når frosten har dækket alt med et florlet lag rim, kan det være svært for fuglene at finde mad. Der kan du hjælpe dem til at klare vinteren ved at give dem frø på foderbrættet. 

I nogle tilfælde bliver et foderbræt og et fuglebad kombineret. Fugle kan godt lide at tage et hurtigt bad i vand. Ved at komme frisk vand i fuglebadet kan du derfor også tiltrække flere fugle til din have og få noget mere at se på fra vinduet. 

Et fuglehus er et hus, som fuglene kan bruge, når de yngler. Alt efter, hvor stort hullet i huset er, kan du tiltrække forskellige former for fugle. De små fugle vil selvfølgelig bruge de fuglehuse med et lille hul, mens de større fugle vil bruge dem med større huller. Inde i fuglehuset kan fuglene samle grene og kviste til at lave en god rede, der er i læ for vind og vejr, og hvor deres unger er i sikkerhed for katte og større rovfugle. 

Emilie Jacobsen