3 sunde tiltag til din virksomhed

Sundhed er et af samtidens vigtigste temaer, fordi det er noget, vi har været rigtig dårlige til at prioritere tidligere. Vi er blevet klogere, og vi er blevet bedre til at kvitte smøgerne og den fede mad. Men det handler ikke kun om at vælge fra – det handler også om at vælge til, og det bliver langt sjovere for alle involverede, hvis man har lyst til at gøre de sunde ting i stedet for blot at ærgre sig over, at man ikke kan gøre de usunde ting.

Vi giver dig her tre råd til, hvordan du som virksomhed kan skabe gode vaner.

Spis frugt på arbejdet

Vi elsker slik, men det er ikke specielt sundt. Det er frugt derimod, og man kan sagtens have samme fornøjelse af en sød pære som af en chokoladebar (eller i hvert fald næsten). Med en frugtordning på arbejdet kan dine medarbejdere i hvert fald ikke klage over, at muligheden ikke er der. Få frisk frugt hver dag med en frugtordning og skab de sunde vaner.

Fælles motion på kontoret

Det behøves ikke være noget vildt, men 10-15 minutters bevægelse kan gøre rigtig meget for både og sind. Vi sidder meget stille på job, og det er ikke godt ergonomisk. Samtidig kan det have en sund ryste-sammen effekt, da vi i fællesskab kan grine over de tossede stillinger, som der skal arbejdes i.

Brug hæve-sænke borde

Vi sidder i gennemsnit alt for stille på kontoret, og en 37 timers arbejdsuge kan mærkes i kroppen i sidste ende, når vi ikke kommer op at stå. Indsæt intervaller med hæve-sænke borde, hvor medarbejderne tvinges til at stå op. Det er særligt godt for maven og tarmsystemet, som på sigt faktisk kan tage skade af de mange timer i stolen.

admin